Maailman kalleimmat maalaukset

Maailman kalleimmat maalaukset

Taidetta arvostetaan ympäri maailman. Van Gogh ja Picasso ovat kaikille tuttuja nimiä, mutta tiedätkö, minkä arvoisia heidän maalauksensa ovat nykyään? Maailman kalleimmat maalaukset on myyty huutokaupassa jopa sadoilla miljoonilla euroilla. Maailman kalleimpien maalausten luettelosta ei suinkaan löydy maailman tunnetuimpia tauluja, vaikka osa niistä onkin tunnettujen taiteilijoiden maalaamia.

300 miljoonan dollarin taulu

Maailman kallein taulu on Paul Gauguinin vuonna 1892 maalaama “Nafea Faa Ipoipo?” -öljymaalaus. Se esittää kahta tahitilaista naista. Sanotaan, että etualalla olevan naisen korvan takana oleva tiare-kukka viittaisi siihen, että nainen etsii aviomiestä. “Nafea Faa Ipoipo?” tarkoittaakin tahitin kielellä “Milloin menet naimisiin?”. Gauguin oli ranskalainen taidemaalari, joka valmisti myös keramiikkaa, veistoksia, puupiirroksia sekä -leikkauksia. Gauguin arvosti japanilaisia puupiirroksia ja ammensikin niistä inspiraationsa. Hän otti vaikutteita lisäksi kansantaiteesta. Teoksen myyntihinta on suurin koskaan. Tälle on vaikea lyödä vertoja.

Paul Cezannen The Card Players -taulu myytiin Qatarin kuningasperheelle 250 miljoonalla dollarilla. Taulu kuuluu viiden maalauksen sarjaan, jotka maalattiin 1890-luvun alussa. Sarjan maalausten koko sekä asetelma vaihtelee, vaikka sarjan kolme viimeistä taulua esittävät suurinpiirtein samaa asetelmaa.

Picasson teokset arvokkaita

Pablo Picasson vuonna 1932 maalaama Le Rêve on huutokaupattu huikeaan 155 miljoonan dollarin hintaan. Maalaus esittää 50-vuotiaan Picasson 22-vuotiasta rakastajatarta. Maalaus edustaa aikaista fauvismia sen värikontrasteineen ja yksinkertaistettuine ääriviivoineen. Teos on tällä hetkellä Steven A. Cohenin yksityiskokoelmassa.

Picasson teokset arvokkaita
Picasson teokset arvokkaita

Picasson merkittävin teos on nimeltään Les Femmes d’Alger (Version O), joka kaupattiin 155 miljoonan dollarin hintaan. Teos kuuluu 15 maalauksen sarjaan, jotka maalattiin vuosina 1954-1955. Maalaus on Eugène Delacroixin The Women of Algiers in their Apartment -maalauksen inspiroima.

Vincent Van Goghin maalaukset tunnetaan niiden omaperäisestä maalaustekniikastaan. Yksi hänen maalauksistaan kuuluukin maailman kalleimpien maalausten joukkoon. Tohtori Gachetin muotokuvan arvo yltää nimittäin nykyään jopa 149 miljoonaan dollariin. Teos on maalattu vuonna 1890. Kuvan henkilö on Van Goghia hoitanut lääkäri Theo Gachet. Maalauksesta huokuu melankolisuus ja tähän Van Gogh pyrkikin, sillä hän halusi maalata teoksen Gachetin luonteen mukaan. Väreinä on käytetty toisiaan korostavia sinisen ja keltaisen sävyjä. Van Goghin tapana olikin käyttää huomiota herättäviä värejä ja hänen siveltimen vetonsa ovat ainutlaatuiset. Taulu on kaikkein suurimmalla hinnalla myyty Van Goghin teos. Maalauksen toista versiota voi käydä ihailemassa Pariisin Musée d’Orsayssa.

Pierre-Auguste Renoir oli 1800-luvun ranskalainen taiteilija. Renoir oli impressionisti. Hänen Tanssiaiset Moulin de la Galettessa -teoksensa on n. 141 miljoonan dollarin arvoinen. Teosta pidetään varhaisen impressionistin ehdottomana mestariteoksena. Teoksessa silmiin osuu välittömästi puunlehtien välistä kajahtavan auringonvalon muodostavat kuviot ihmisissä ja heidän vaatteissaan. Maalauksessa on käytetty taidokkaita siveltimenvetoja ja teos on ainutlaatuinen. Maalausta voi käydä ihailemassa Pariisin Musée d’Orsayssa.

Amadeo Modiglianin 170 miljoonan dollarin arvoinen Punainen Alaston (Nu Couché) on yksi maailman arvokkaimmista tauluista. Se esittää alastonta naista, joka makaa sohvalla. Maalaus aiheutti aikanaan skandaalin Pariisissa, mutta se on siitä huolimatta edelleen arvostettu teos. Modigliani maalasi alastomista naishahmoista muitakin teoksia, mutta hänen oma rakkaansa esiintyi maalauksissa aina puettuna. Alastonmallit olivat aina ammattitaitoisesti hankittuja malleja, eivät Modiglianin ystäviä.

Huippuhinta da Vincin maalauksesta

Maailman kalleimmalla hinnalla myyty maalaus on Leonardo da Vincin käsialaa. Se myytiin eteenpäin 450 miljoona dollarilla. Maalaus on nimeltään Salvator Mundi ja se esittää Jeesusta. Maalaus on maalattu 1500-luvulla, joka tekee siitä 500-vuotiaan. Maalaus sijaitsee Louvre Abu Dhabissa.

11 thoughts on “Maailman kalleimmat maalaukset”

  1. Delta Air lines Colorado Springs. Arizona booking customer service customer service phone number https://delta-airlines-2022.blogspot.com

  2. Веном 2 – смотреть онлайн в хорошем качестве https://bit.ly/venom2-2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Related Post

Taideapurahojen kilpailu on kova

Taideapurahojen kilpailu on kova

Taiteilijat. Tämä porukka, josta moni on tietämätön. Tai oikeastaan heidän työstä, arkielämä ei ole mitenkään muista poikkeavaa. Taiteilijan työarki voi olla hyvinkin erilainen työläisen arjesta. Ei ole säännöllisiä työaikoja tai

Kulttuuri ja taide

Kulttuuri ja taide

Taidetta on paljon erilaista. Eri kulttuureissa on omat taiteenlajinsa ja -tyylinsä. Kulttuuri käsittää kaiken ihmistä ympäröivän sekä ihmisten tavat ja teot. Kulttuuri ja taide ovat eri asioita, mutta taide kulkee

kaupallisen taiteen

Andy Warhol ja kaupallisen taiteen ylistys

Andy Warhol on yksi maailman tunnetuimmista pop taiteilijoista, jonka aika valokeilassa kesti huomattavasti kauemmin kuin hänen itsensä ennustamat 15 minuuttia. Useimmalle tavalliselle tallaajalle Warhol on tunnettu lähinnä erikoisesta valkoisesta hiustyylistään,